ΡΑΤΣΑ: Χάριερ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεγάλη Βρετανία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Επειδή μοιάζει πολύ με έναν από τους προγόνους του το Φοξχάουντ, αρκετοί το θεωρούν μικρογραφία αυτής της ράτσας. Χρησιμοποιήθηκε στο έφιππο κυνήγι του λαγού. Είναι ένα σκυλί που συναντάμε σπάνια, ακόμη και στην πατρίδα του.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Χάριερ είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 46 μέχρι 56 εκ. και το βάρος του από 22 μέχρι 27 κιλά. Το κεφάλι είναι αρκετά μακρύ, με επίπεδο κρανιακό θόλο, η μουσούδα είναι μυτερή με μαύρα ρουθούνια. Τα μάτια είναι σκούρα. Τα αυτιά ξεκινούν ψηλά, είναι αρκετά κοντά και κολλητά στα μάγουλα. Ο λαιμός είναι μακρύς και ελαφρά καμπυλωτός. Η ουρά έχει μεσαίο μήκος. Το τρίχωμα είναι κοντό, σκληρό, πυκνό και αδιάβροχο. Το χρώμα είναι συνήθως καφέ με μαύρο και λευκά σημάδια, η λευκό με κίτρινα σημάδια.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα χαρούμενο, υπομονετικό, δραστήριο και φιλικό σκυλί. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και συνυπάρχει με άλλα ζώα που ξέρει από κουτάβι.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΑΡΙΕΡ: Ανήκει στα σκυλιά που κοιμούνται εκτός σπιτιού. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και η καθημερινή άσκηση καλό είναι να γίνεται σε περιφραγμένο χώρο επειδή του αρέσει η εξερεύνηση και μπορεί να χαθεί.