ΡΑΤΣΑ: Φοξ Τεριέ Τόι, Φοξ Τεριέ-Παιχνίδι, Αμερικανικό Τεριέ-παιχνίδι, Φοξ Τεριέ Μινιατούρα.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Η.Π.Α.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Φοξ Τεριέ Τόι είναι το αποτέλεσμα διασταυρώσεων Φοξ Τεριέ με άλλες μικρόσωμες ράτσες όπως είναι το Τσιουάουα και Μάντσεστερ Τεριέ. Σήμερα είναι αγαπημένος σκύλος συντροφιάς, και αρχικά κυνηγούσε τρωκτικά.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Φοξ Τεριέ Τόι είναι μια μινιατούρα με ύψος περίπου 25 εκ. και βάρος να κυμαίνεται από 2 μέχρι 3 κιλά. Το κεφάλι είναι μικρό, μυτερό, με πλατύ κρανιακό θόλο. Τα μάτια είναι σκούρα. Τα αυτιά ξεκινούν ψηλά, είναι τριγωνικά και όρθια. Ο λαιμός είναι μυώδης και στεγνός. Η ουρά στέκεται όρθια και στην πατρίδα του κόβεται. Το τρίχωμα είναι μαλακό, απαλό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι συνήθως λευκό με μαύρα ή/και καφέ σημάδια, επίσης είναι λευκό και πυρρόξανθο, ή σοκολατί και πυρρόξανθο.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα τρυφερό, ευαίσθητο σκυλί που θέλει να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη. Είναι έξυπνο, θαρραλέο και από την φύση του βρίσκεται σε επαγρύπνηση.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΦΟΞ ΤΕΡΙΕ ΤΟΪ: Εκπαιδεύεται εύκολα και μπορεί να υπακούσει σε παραγγέλματα. Δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο γι’ αυτό ταιριάζει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα και χρειάζεται προσοχή τις κρύες μέρες. Το τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα.