ΡΑΤΣΑ: Σλούγκι, Αραβικό Λεβριέ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μαρόκο.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Σλούγκι είναι μια σπάνια ράτσα κυνηγόσκυλων όρασης και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Οι πρόγονοί του ήρθαν από την Ανατολή στην Β. Αφρική αρκετούς αιώνες πριν. Χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι λαγού, γαζέλας και αγριογούρουνου.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Σλούγκι είναι ένα ψηλόλιγνο σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 61 μέχρι 72 εκ. και το βάρος του από 20 μέχρι 27 κιλά. Το κεφάλι του είναι στενόμακρο με επίπεδο κρανίο και πλατύ στη βάση, η μουσούδα είναι σχετικά μυτερή και καταλήγει σε μεγάλα και μαύρα ρουθούνια και λεπτά χείλη. Τα μάτια είναι σκούρα και μεγάλα. Τα αυτιά ξεκινούν ψηλά, είναι τριγωνικά με στρογγυλεμένες άκρες, κοντά, κολλητά στα μάγουλα και ελαφρώς στραμμένα προς τον αυχένα. Έχει μακρύ λαιμό. Η ουρά είναι λεπτή, μακριά, φτάνει μέχρι τον αστράγαλο και παρουσιάζει έντονη καμπύλη στο εσωτερικό της. Το τρίχωμα είναι λείο, λεπτό, κοντό και μαλακό. Το σύνηθες χρώμα είναι της άμμου αλλά μπορεί να έχει επίσης χρώμα κοκκινωπό ή μαύρο με κηλίδες, μπορεί επίσης να έχει μαύρη μάσκα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα περήφανο, επίμονο, μαχητικό, αγέρωχο, δραστήριο και έξυπνο σκυλί. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και δένεται με την οικογένεια.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΛΟΥΓΚΙ: Χρειάζεται από νωρίς εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Έχει ανάγκη την επιβεβαίωση και την αγάπη του ιδιοκτήτη. Το τρίχωμά του δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Κοιμάται εκτός σπιτιού, χρειάζεται μέτρια ποσότητα τροφής και έντονη άσκηση.